Warzywne curry – zdrowy obiad w azjatyckim klimacie
Łatwy i zdrowy obiad idealny dla fanów azjatyckich smaków z curry i mlekiem kokosowym na czele.
Porcje
6porcji
Porcje
6porcji
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Dynię i cukinię obierz ze skórki, wydrąż pestki i pokrój w większą kostkę. Posyp papryką słodką, curry, solą i pieprzem. Piecz w piekarniku do miękkości ok. 30 min w tem. 180 stopni.
  2. Upieczone warzywa przełóż do garnka. Dodaj starte na drobnych oczkach czosnek i cebulę.
  3. Wlej do garnka pół szklanki wody i mleko kokosowe. Gotuj ok. 7-10 minut. W trakcie gotowania dodaj przyprawy i wymieszaj.
  4. Podawaj z ryżem lub chlebkami naan.
Pozostałe informacje

Smacznego!