Kolacje, Śniadania

Pasztet z selera i kalafiora – pyszny

Uwielbiam warzywne pasztety! Każdy nowy przepis zachwyca mnie jeszcze bardziej. Ta potrawa uzależnia mnie tak, że jem go na śniadanie – na chlebie lub liściu sałaty, na obiad – z warzywami zamiast kotleta, na kolację – pokrojony do miseczki z sałatką, na przekąskę – plasterek do ręki :). Należę do osób, które potrafią zafiksować się na punkcie jakiś produktów i jeść je non stop – z pasztetami warzywnymi to jest właśnie to!

Tym razem do kaszy jaglanej dodałam upieczonego kalafiora, selera, czosnek i suszone pomidory i wyszło mi coś genialnego. Polecam Wam ten przepis, a spisując go marzę o tym, żeby jutro zrobić go ponownie :).

Pasztet z selera i kalafiora z suszonymi pomidorami – prosty przepis

Wydruk przepisu
Pasztet z selera i kalafiora - pyszny
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
Składniki
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Ugotuj kaszę jaglaną.
  2. Upiecz kalafiora, selera i czosnek w piekarniku - jakieś 30 minut w 180 stopniach.
  3. Połącz kaszę z warzywami i pokrojonymi pomidorami suszonymi.
  4. Dodaj zalewę z pomidorów i przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
  5. Przełóż masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Piecz ok. 40 minut w 180 stopniach do uzyskania złotej skórki.